Bekijk hier uw lage energielasten >

Energieneutraal

De woningen worden energieneutraal (EPC=0) gebouwd volgens de eisen van BENG. Dit zijn de nieuwe normen per 1 januari 2020. Dit zorgt voor lage woonlasten, een hoog comfort en betere financierbaarheid. Een energieneutrale woning is een woning die net zoveel energie opwekt als er wordt verbruikt voor de gebouwgebonden energie (verwarming, ventilatie, warmwater). Energiegebruik voor uw wasmachine, keukenapparatuur, tv, computer en dergelijke neemt u nog af bij uw energieleverancier. Afhankelijk van het type woning krijgt u vijftien of zestien zonnepanelen op het dak en extra zware isolatie in vloer, gevel en dak. De zonnepanelen worden keurig vlak tussen de dakpannen gelegd en niet bovenop de pannen. De kunststof kozijnen hebben triple glas en vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping is standaard. Er is een energiezuinig ventilatiesysteem aangebracht met warmte terugwinning. Wilt u nog meer duurzaamheid dan kunt u kiezen voor extra zonnepanelen of een all-electric (zonder gasaansluiting) uitvoering van uw woning.

 

Groenhypotheek

De woningen aan de Bonkevaart worden energieneutraal gebouwd. Dit is duurzaam, maar ook financieel gunstig. U kunt voor een energieneutrale woning een gunstigere hypotheek afsluiten. Een voorbeeld hiervan is de Groenhypotheek van de Rabobank. Deze hypotheek heeft een rentekorting van 0,5% op € 150.000,- gedurende 10 jaar. Per jaar gaat dit dus om een korting van € 750,-  op uw hypotheekrente (bruto).

Extreem lage energielasten!

De energieneutrale woningen aan de Bonkevaart kosten ongeveer € 45,- per maand aan gas en elektra (incl. vaste kosten). Een vergelijkbare bestaande tweekapper met energielabel C zonder zonnepanelen verbruikt ongeveer € 160,- per maand aan energie. Deze kosten zijn gebaseerd op een gemiddeld gezin met een gemiddeld verbruik en een gemiddeld klimaatjaar. Met deze energieneutrale woningen aan de Bonkevaart bespaart u dus zo’n € 1.380,- per jaar aan energielasten! En u draagt bij aan een duurzamer wereld.